Selecteer een pagina

Aanpak

Ben je van plan te starten als zorgondernemer, of ben je een gevestigde zorgaanbieder? NIIA biedt ondersteuning die past bij het (groei) stadium van je organisatie. We kunnen je gericht adviseren en ondersteunen zodat je na verloop van tijd de next step kunt zetten.  

Onze  aanpak is praktischtransparant  en stopt pas wanneer we samen met jou resultaat hebben behaald. Geen praatjes maar resultaat.  

 

Onze aanpak voor het inrichten en implementeren van een kwaliteitsmanagementsysteem: 

Werkwijze:

Voordat je organisatie een keurmerk voor kwaliteit ontvangt, gaat er nogal wat aan vooraf. De volgende stappen worden doorlopen: 

1. Nul-meting

Dit doen we tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Vaak is een uur al voldoende om een beeld te krijgen van de huidige situatie.

2. Start inrichten kwaliteitsmanagementsysteem en gebruiken

We starten met de inrichting van het kwaliteitsmanagementsysteem die volledig op maat is voor jouw bedrijf. 

3. Feedback en bijstellen

In een 4tal afspraken bespreken we de voortgang en de praktische toepassing voor jouw bedrijf. Gedurende de inrichting van je kwaliteitsmanagementsysteem houden we nauw contact en waar nodig stellen we de processen bij. 

4. Oplevering MIJN KMS

Na de doorlooptijd ben je de trotse eigenaar van je eigen KMS omgeving. De omgeving waar je alles kunt terug vinden en waar je medewerkers op basis van autorisatie toegang kan geven tot bepaalde onderdelen van jouw eigen ‘MIJN KMS’. 

5. Interne audit

Voordat je gaat certificeren voert onze adviseur de verplichte interne audit uit. Dit geldt als een laatste ‘check’ om zeker te weten dat je klaar bent om succesvol de audit te doorlopen. 

6. Certificering

De certificering wordt uitgevoerd door een onafhankelijke erkende certificerende instantie. We kunnen je adviseren over de diverse certificerende instanties en eventueel offertes opvragen en beoordelen. 

7. Nazorg

Na het behalen van je keurmerk kun je nog altijd bij ons terecht voor vragen en ondersteuning bij het beheer van je KMS. 

Doorlooptijd:

N

De doorlooptijd van een volledig ingericht kwaliteitsmanagementsysteem varieert van 2 maanden tot 4 maanden. 

N

De doorlooptijd van een kwaliteitsmanagementsysteem (volgens de normen van de IGJ) voor net gestarte zorgaanbieders heeft een doorlooptijd van maximaal 4 weken. 

Wij bieden niet alleen ondersteuning bij beschrijving van de processen en inrichting kwaliteitsmanagementsysteem maar ook bij het opstellen van:

  • (Meer)jarenplannen
  • Directiebeoordeling 
  • Risico analyses

Binnen no- time is jouw ‘MIJN KMS’ kwaliteitssysteem ingericht en in gebruik!

Excellente Zorg is Onze Missie

Binnen 24 uur een reactie, telefonisch consult binnen een dag.

(0031) 6 430 49 410

info@niia.nl

Mathenesserlaan 480, 3023 HL Rotterdam

WhatsApp chat